• Bulkteknik/Swecem
  • Juli 2021
  • Automation
  • Petter Gustavsson
    Dela på sociala medier

Ny bulkterminal Skellefteå

Swecem har byggt en ny obemannad bulkutlastningsterminal i Skellefteå varifrån de ska leverera Merit. Merit är ett bindemedel i betong som ger mer lättarbetad produkt med längre livslängd och bättre motståndskraft mot skadliga ämnen och som dessutom har lägre miljöpåverkan än traditionella bindemedel. Swecem har sedan tidigare liknande terminaler i Oxelösund, Helsingborg och Trollhättan.

Syftet med anläggningen i Skellefteå är att nå ut till den mycket expansiva norra marknaden i Sverige med Merit.

Avdelningen automation på Creacon har varit underentreprenör åt Bulkteknik och har stått för el- och styrentreprenaden. Vi har projekterat el och styr, handlat upp elinstallation, apparatskåp och centraler samt utfört idrifttagning av anläggningen. Förutom styrning av anläggningen ingår även datautbyte med slutkunder, åkerier och Swecems ekonomisystem. Vi har i projektet använt WideQuick SCADA, Siemens S7-1500 PLC samt Secomea för säker krypterad uppkoppling.

Uppdragsansvarig
Petter Gustavsson

Direkt: 035-160 316
Mobil: 0709-66 58 95

petter.gustavsson@creacon.se

Bläddra bland projekt

Fast båtutlastning Oxelösund

Fast båtutlastning i Oxelösund. Swecem blåser ut Merit från silo till båt för att…

Läs mer

Läs mer

Vill du veta mer om våra tjänster?

Creacon är ett konsultföretag med bred kompetens inom el, VVS, automation och arkitektur. Vi skapar smart byggnadsdesign för optimal funktion och hjälper kunden med helheten. 30 års erfarenhet av att projektera samhällsviktiga byggnader ger oss den rätta kompetensen.

Förfrågan