• Bulkteknik/Swecem
  • Juli 2021
  • Automation
  • Petter Gustavsson
    Dela på sociala medier

Ny bulkterminal Skellefteå

Swecem har byggt en ny obemannad bulkutlastningsterminal i Skellefteå varifrån de ska leverera Merit. Merit är ett bindemedel i betong som ger mer lättarbetad produkt med längre livslängd och bättre motståndskraft mot skadliga ämnen och som dessutom har lägre miljöpåverkan än traditionella bindemedel. Swecem har sedan tidigare liknande terminaler i Oxelösund, Helsingborg och Trollhättan.

Syftet med anläggningen i Skellefteå är att nå ut till den mycket expansiva norra marknaden i Sverige med Merit.

Avdelningen automation på Creacon har varit underentreprenör åt Bulkteknik och har stått för el- och styrentreprenaden. Vi har projekterat el och styr, handlat upp elinstallation, apparatskåp och centraler samt utfört idrifttagning av anläggningen. Förutom styrning av anläggningen ingår även datautbyte med slutkunder, åkerier och Swecems ekonomisystem. Vi har i projektet använt WideQuick SCADA, Siemens S7-1500 PLC samt Secomea för säker krypterad uppkoppling.

Ansvarig projektledare

Vill du vara med och skapa framtidens Sverige?

Med vår mångkunnighet ger vi varandra stöd och idéer på ett naturligt och prestigelöst sätt som stimulerar till nya tankar och utveckling. Utvecklas med oss i en kreativ och tvärfacklig miljö.

Ansök idag