• Midroc
  • 2021
  • EL
  • Dimitrios Kokkalis
    Dela på sociala medier

Kv Hjulet 3-5, Falkenberg

Ett helt nytt kvarter i det centrala Falkenberg. Som högst 9 våningar och 124 lägenheter samt en utökning av den befintliga gallerian med 1400 kvadratmeter. Där det bland annat byggdes ett parkeringsgarage, COOP och småbutiker.

El avdelningen på Creacon utförde projekteringen av elinstallation för kanalisation, potentialutjämning, kraft, belysning, data & tele, brandlarm och utrymningslarm samt Prefab-underlag.

Syftet med projektet var att konstruera installationsritningar för en nybyggnation av lägenheter samt totalrenovering och utökning av den befintliga gallerian

Det utmanande med projektet var att den befintliga huskroppen skulle byggas ihop med det nya, det var ett flertal olika nivåskillnader, befintligt med nytt. Detta ledde till att i ett så tidigt skede som möjligt hitta funktionella kanalisationsvägar samtidigt som man strävade efter att det ska bli så smidigt som möjligt för alla inblandade parter på bygget, smidigt, kostnadseffektivt och funktionellt var målet.

Konstruktionen bestod av både prefabricerade väggar och bjälklag kombinerat med HDF-bjälklag.

Med hjälp av mycket dialoger och samordning med inblandade parter löstes det på ett bra och effektivt sätt. Vi fick använda vår erfarenhet och testa ett flertal tidigare lösningar som funkat i kombination med vårt nytänkande för att det skulle bli så bra som möjligt för kunden.

Uppdragsansvarig
Dimitrios Kokkalis

Direkt: 035-160 306
Mobil: 0702-151 461

dimitrios.kokkalis@creacon.se

Bläddra bland projekt

Kulturhuset Grand, Ljungby

Byggnaden som är mer än 100 år gammal...

Läs mer

Läs mer

NP Nilsson, Halmstad

NP Nilsson har låtit uppföra en ny byggvaruhandel i Halmstad...

Läs mer

Läs mer

Vill du veta mer om våra tjänster?

Creacon är ett konsultföretag med bred kompetens inom el, VVS, automation och arkitektur. Vi skapar smart byggnadsdesign för optimal funktion och hjälper kunden med helheten. 30 års erfarenhet av att projektera samhällsviktiga byggnader ger oss den rätta kompetensen.

Förfrågan